Drie varianten
Er bestaan drie varianten van Mijn Levensboek:
– Mijn Levensboek voor kinderen die in een pleeggezin wonen
Mijn Levensboek voor kinderen die in een pleeggezin wonen
In het levensboek is plaats voor leuke en moeilijke dingen, maar altijd geldt: het boek is van en voor het kind. Het werken aan MIJN LEVENSBOEK kan helpen te verwerken wat er gebeurd is en draagt bij aan een positief zelfbeeld.
Lees verder over Mijn Levensboek voor kinderen die in een pleeggezin wonen
Mijn Levensboek voor kinderen die in een groep wonen
Mijn Levensboek voor kinderen die in een groep wonen bestaat uit vier delen:
- Het JIJ-deel waarin de volwassenen rond het uit huis geplaatste kind (0-18 jaar) belangrijke gegevens verzamelen, zo mogelijk met het kind samen.
- Het IK-deel waarin kinderen van circa 5-8 jaar (al dan niet met hulp van groepsleiding) bezig kunnen zijn met hun leven in de groep.
- Het MIJN-deel om zelf aan te werken voor kinderen vanaf 8 jaar.
- Het MIJN GROEP-deel voor jongeren vanaf 12 jaar gaat over de behandeling en het leven in de groep.
- In het IK- en MIJN-deel staan ook verhaaltjes die gebaseerd zijn op een boek van kinderboekenschrijver Rindert Kromhout om voor te lezen of zelf te lezen. Ze gaan over Peter, Line, Marcel, Thomas en hun groepsgenoten.
Mijn Levensboek voor kinderen die thuis hulp krijgen
Mijn Levensboek voor kinderen die thuis hulp krijgen bestaat uit twee delen:
- Het JIJ-deel waarin de volwassenen rond het thuiswonende kind (0-18 jaar) belangrijke gegevens verzamelen, zo mogelijk met het kind samen.
- In het IK-thuis-deel kan een kind de eigen beleving vastleggen. Kinderen kunnen hun foto’s, mening en allerlei andere zaken kwijt over hoe hun leven er nu uitziet en wat zij van belang vinden.